Edit Content

ERP

Edit Content
Click on the Edit Content button to edit/add the content.

ERP

Kalite Yönetimi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Artık aynı ürünler farklı ülkelerde üretilir ve tüketilir duruma gelmiş, farklı ülkelerdeki milyonlarca firma birbirlerinin rakibi olmuştur. Bu değişimi görebilen işletmeler, söz konusu rekabet ortamında avantaj elde edebilmek için ürünlerini müşterilerinin istediği kalitede üretmeli ve en önemlisi kalitenin sürekliliğini sağlamalıdır. Kalitenin daha önemli olduğu bu günlerde kalite yönetim sistemleri, ürün veya hizmet üreten işletmelerde bir gereklilik ve zorunluluk haline gelmiştir.

Kalite Yönetimi

Kalite yönetimi, bir işletmeyi kalite açısından idare ve kontrol etmek için gereken yönetim sistemidir. Kalite yönetimi ile müşteri beklentilerinin karşılanması ve sürekli memnuniyetlerinin kazanılması amaçlanmaktadır. Bunun için de esnek ve rahat uygulanabilen bir dokümantasyon sistemi geliştirilmelidir. Kalite yönetim sistemleri her türlü işletme, sanayi, hizmet, kamu ve özel sektör tarafından kullanılabilir.

Kalite Yönetimi’nin İşletmelere Katkıları

Kalite yönetimi; kuruluşun daha iyi yönetilmesini, çalışanların kaliteye ortak olmalarını, müşteri beklentilerinin daha iyi algılanmasını ve memnuniyetinin artmasını, müşteriyi etkileyen faaliyetlerin izlenmesini ve kontrolünü, ulusal ve uluslararası düzeyde kabul edilmeyi sağlar. Ayrıca kalitesizlikten kaynaklanan kayıpları azaltır, sürekli iyileştirme için bir alt yapı oluşturur, kuruluşun iç iletişimini artırır, müşterilerde güven duygusunu artırır kurumsallaşma yolunda önemli bir adımdır ve rekabet gücünü artırır.

Sonuç olarak, bir işletmenin başarılı olması için sistematik bir şekilde yönetilip kontrol edilmesi gerekmektedir. Bu bağlamda kalite yönetimi, müşteri tatminini en üst seviyeye çıkarırken toplam kalite kontrolün işletmenin her noktasında gerçek anlamda yapılabilmesine imkan sunar. Ayrıca işletmenin rekabet alanını genişletmeye ve gelişimine katkıda bulunur. BilişimERP sistemleri sahip olduğu Genel Tanımlamalar, Belge Yönetimi, Ürün/Malzeme Kalite Bilgileri, Kalite Kayıtları ve Kalibrasyon İşlemleri özellikleri ile işletmenize müşteri memnuniyeti ve sürekli gelişim açılarından önemli katkılar sağlayacaktır.  

Bu içeriklerde ilginizi çekebilir