13. İstanbul Bilişim Kongresi’ndeydik!

13. İstanbul Bilişim Kongresi’ndeydik!

13 Aralık 2020

Türkiye Bilişim Derneği tarafından Bahçeşehir Üniversite’sinde düzenlenen 13. İstanbul Bilişim Kongresi’nde Yönetim Kurulu Başkanımız ve Türkiye Bilişim Derneği Kurucusu, Onursal Başkanı Prof. Dr. Aydın Köksal ile Yürütme Kurulu Üyemiz Cemal Kıvanç Öner konuşmacı olarak yer aldı.

Kongrenin onur konuğu olan kurucumuz Prof. Dr. Aydın Köksal, “Bilişim Çağı, Geleceğin Atasözlerini Bugünden Yazıyor” başlıklı konuşması ile üniversiteli gençlere TBD’nin kuruluş hikayesini ve dönemin bilişim sektörü açısından zorlukları, fırsatları ve dinamiklerini anlattı. Konuşmasında sık sık geçmişten anekdotlar paylaşarak günümüzde gelinen noktayı da değerlendiren başkanımız, özellikle gençler tarafından ilgiyle karşılandı. Kongre çerçevesinde ‘Yaşamın Gizi’ ve ‘Toplumsal Oyun’ adlı kitaplarının satışı gerçekleştirilen Prof.Dr. Aydın Köksal, konuşmasının ardından fuaye alanında imza törenine katıldı.

Yürütme Kurulu Üyemiz Cemal Kıvanç Öner, “Veri Temelli Yeni Dünya – Fırsatlar ve Tehditler”  ve “Veri Madenciliği, Yapay Zeka – Makine Öğrenimi” başlıklı özel oturumlara konuşmacı olarak katılarak büyük veri, verinin işlenmesi ve anlamlandırılması konularında bilgiler verdi.

Etkinlik günü kurulan standımızda ise tüm misafirlerimize Bilişim’in sahip olduğu ürünler hakkında bilgiler verildi.