28 Temmuz 2016 tarihinde İstanbul‘da on yedincisi gerçekleştirilecek Bilişim 500 , İlk Beşyüz Bilişim Şirketi Araştırması‘nı her yıl olduğu gibi bu yıl da heyecanla beklenmekteyiz. Araştırma sonuçları ise bir tören ile kamuoyuna açıklanacaktır.
Ödüllerin sahipleri ile buluştuğu törene Bilişim sektörünün en üst düzey yöneticileri, yabancı ticaret ataşeleri ve basın yoğun ilgi göstermektedir. Bilişim 500 , İlk Beşyüz Bilişim Şirketi Araştırması‘na ilişkin veriler, sektörün en önemli ve tek aynası olarak algılanmakta, bilişim şirketlerinin yanı sıra kamu ve özel sektör alımlarında bir referans olarak kullanılmaktadır.
Bu törene kurucumuz ve sektörümüzün duayenlerinden Prof. Dr. Aydın Köksal konuşmacı olarak katılacaktır. Bilişim 500 , İlk Beş yüz Bilişim Şirketi Araştırması‘nda yazılım aşağıdaki başlıklar altında gruplanmıştır. İşletim sistemi: Tek kullanıcılı sistemler veya ağlar üzerinde çalışan her türlü işletim sistemlerini içerir. Ofis yazılımı: İşletim sistemi üzerinde koşan ve kullanıcının temel çalışma ihtiyaçlarını yerine getirmeye yönelik uygulama yazılımını kapsar. Güvenlik yazılımı: Ağların ve internet temelli bilgi işlemin güvenliğini sağlamaya ve sistemleri korumaya yönelik her türlü güvenlik ve şifreleme amaçlı yazılım ürünlerini, ayrıca biyometri yazılımlarını içerir.
Doküman/Arşiv yönetimi yazılımı: Geliştirilen veya paket olarak satılan dokümanların elektronik ortamda arşivlenmesini ve yönetilmesini sağlayan yazılımı içerir. Sektörel yazılım: Finans, üretim, turizm, sağlık vb. sektörler için geliştirilen veya paket olarak satılan uygulama yazılımını içerir. CRM yazılımı: Geliştirilen veya paket olarak satılan müşteri ilişkileri yönetim yazılımını içerir.
ERP yazılımı: Geliştirilen veya paket olarak satılan kurumsal kaynak planlaması yazılımını içerir. Mobil uygulamalar: Sunulan hizmetlerin kullanıcıya hücresel gezgin ağlar üzerinden güvenli bir biçimde ulaştırılması için ortaya konan çözümlerin yazılım kısmını içerir. Çeşitli iş uygulamaları: İnsan kaynakları, veri yedekleme, uygulama geliştirme araçları, middleware, çağrı merkezi, yönetim bilişim sistemleri gibi iş dünyasına yönelik iş uygulamalarının yazılım kısmını içerir. Veritabanı yazılımı: Verinin belli bir düzende ve belli bir saklama ortamında toplanmasını, kullanıcı gereksinimlerine göre ilişkilendirilmesini, tümleştirilmesini ve buna erişimi sağlayan veritabanı teknolojisi yazılım çözümlerini içerir. Veri ambarı/İş zekası yazılımı: İlişkili verilerin tutulduğu ve analizlerin yapıldığı yazılım ürünlerini içerir.