Günümüzde işletmeler rekabet ortamında ayakta kalabilmek ve varlıklarını sürdürebilmek için üç temel parametreye ihtiyaç duyar. Bunlar: kalite, verimlilik ve maliyettir.
Günümüzde işletmeler rekabet ortamında ayakta kalabilmek ve varlıklarını sürdürebilmek için üç temel parametreye ihtiyaç duyar. Bunlar: kalite, verimlilik ve maliyettir.
ERP yazılımları, işletmelerin rekabet üstünlüğü elde etmesinde ve kurumsal yönetiminde ortaya çıkan stratejik araçlardır.
ERP yazılımları, işletmenin tüm iş süreçlerini kapsayan, bunun yanında iş akışı ve iş disiplinleriyle desteklenen uygulamalardır.
ERP yazılımları, işletme içerisindeki tüm bilgileri bir araya getirmeye yarayan ve kullanımı kolay olan sistemlerdir.
ERP yazılımları işletme içerisinde aşağıdaki işlevleriyle kullanılmaktadır;
Günümüz ERP sistemleri tüm işletme işlevleri arasında geçiş yapabilen sistemlerdir. Dolayısıyla ERP sistemleri ile iş süreçleri, insanlar, tedarikçiler ve müşterilerin birbirine bağlanıp bütünleşmesi için bir ortam oluşturulur.
Dünya’da ve Türkiye’de gittikçe yaygınlaşan ERP yazılımlarının en temel özelliklerinden biri farklı sektörlerin farklı ihtiyaçlarına göre özelleştirilebilir sistemler olmasıdır.
ERP sistemlerinin en önemli özelliklerinden birisi de modüler bir yapıya sahip olmalarıdır. Modüller hem tek başlarına hem de bir arada kullanılabilme özelliği taşımaktadır.
Kurumsal iş yazılımları pazarında birbirinden farklı ERP lisanslama modelleri bulunmaktadır. ERP yazılımlarının büyük bir kısmı müşterilerine tek tip modelle lisanslama yaparken az bir kısmı ise karma lisanslamayla farklı modelleri, aynı anda, seçenek olarak müşterilerine sunabilmektedir.
İşletmeler varlıklarını sürdürüp ayakta kalabilmek için küreselleşme ve müşteri tepki süreleri gibi rekabet unsurlarına uyum sağlamak durumundadır.